Wat we doen

Gedrag

Kindercoaching is er voor hulpvragen die voorkomen binnen de normale ontwikkeling van ieder kind. Soms laten kinderen gedrag zien waar je als ouder even geen antwoord op hebt. Je kind wordt bijvoorbeeld snel boos of slaapt slecht. Niet alleen je kind kan hier behoorlijk last van hebben, maar ook als ouders is het niet altijd even gemakkelijk hiermee om te gaan. Samen bekijken we het gedrag, en geven je inzicht in de emoties en gedachten die hieraan ten grondslag liggen. Vervolgens krijg je handvatten om hier thuis anders mee om te gaan.

Kindercoaching

Kindercoaching is er voor hulpvragen die voorkomen binnen de normale ontwikkeling van ieder kind. Soms laat je kind gedrag zien, waar je even geen antwoord op hebt. Je kind slaapt bijvoorbeeld slecht, of wordt snel boos. Je kind kan hier zelf behoorlijk last van hebben, maar ook als ouder is het niet altijd even gemakkelijk om hiermee om te gaan. Omgevingsfactoren (een drukke klas, de gezinssituatie), biologische factoren (ADHD) en cognitieve factoren (snel oppikken van de lesstof of moeite met leren lezen) hebben allemaal invloed op het gedrag van je kind. Gedrag is de enige waarneembare manier om ontwikkeling te laten zien. Op het moment dat je moeilijk gedrag ervaart, zit je kind niet lekker in zijn vel. Je kind heeft bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen, last van faalangst, kan slecht omgaan met emoties, slaapt slecht, kan zich moeilijk concentreren in de klas of er is sprake van pestgedrag.

Bij Praktijk Boeien coachen we oplossingsgericht

Dit wel zeggen dat we op een praktische en positieve manier werken aan het vinden van oplossingen. Onze begeleiding is gericht op:

  • Het begrijpen van de situatie (welke factoren spelen een rol?)
  • Het vertalen van deze analyse in doelen (wat willen we veranderen?)
  • Wat is er nodig om de doelen te bereiken (wat zijn onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van je kind?)

Door middel van oefeningen en spelletjes gaan we op zoek naar positieve aspecten: wanneer lukt het wel? Het kind en zijn ouders zijn hierbij ervaringsdeskundigen! Door doelgericht en systematisch met je kind aan het probleem te werken, is er geen langdurig of ingewikkeld hulpverleningstraject nodig. Onze ervaring leert dat als ouders betrokken zijn en thuis ook aan de slag gaan, we snel tot een oplossing komen. Lijntjes zijn kort en vragen kunnen meteen gesteld worden. Doordat ouders meewerken en thuis meteen inzichten toepassen, is de oplossing blijvend.

GRIP Themabijeenkomsten voor ouders

Tienergedrag maakt het soms lastig in huis. Als je kind zich zijn eigen identiteit ontwikkelt en zich gaat afzetten, dan kan dat een behoorlijke impact hebben. Als ouder wil je het beste voor je kind en weet je dat deze fase essentieel is voor een goede ontwikkeling. Maar je kind kan je flink raken met zijn gedrag en zijn heftige emoties. Soms hoor je jezelf dingen zeggen die je absoluut niet wil, maar lukt het gewoon even niet anders. Bij Praktijk Boeien ondersteunen we je in de zoektocht naar een passende oplossing voor jullie gezin. We hebben geen oordeel, we begrijpen de situatie waar je soms als ouder in terecht kan komen.

GRIP staat voor: Gedrag, Respect, Inzicht, Positief!

Bewustzijn en inzicht is een eerste stap. We geven je tools waar je vervolgens thuis mee aan de slag gaat. Met aandacht voor je eigen grenzen, en met begrip en ruimte voor je kind. Je gaat signalen eerder herkennen en leert anders te reageren, waardoor je groeit in je rol als ouder. Dat zorgt voor meer balans in huis.

In 3 themabijeenkomsten -samen met andere ouders- krijg je weer grip op het gedrag van je tiener. Door achtergronden en inzicht in de ontwikkeling van het tienerbrein, begrijp je het gedrag van je tiener beter. Je leert respectvol met elkaar om te gaan. We leren je positief sturen en begeleiden, zonder strijd!

Er komen onderwerpen aan bod als tienerbrein en ontwikkeling, social media, school en executieve functies.

Deze workshop is geschikt voor ouders van kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar.

wat we ook doen

Leren

Soms gaat leren niet vanzelf. Remedial teaching is vakkundige hulp op maat voor leerlingen die vastlopen in hun leerproces. Wij sluiten aan bij het niveau van jouw kind en maken een plan op maat. Zo helpen we je kind om het plezier in leren terug te vinden.

Verder lezen

Begeleiden

Wij helpen kinderen zich in de juiste richting te ontwikkelen. Dat doen we door middel van het aanbieden van teamtrajecten aan pedagogische medewerkers in de kinderopvang en het onderwijs. We bieden ook ondersteuning aan individuele kinderen.

Verder lezen

Vragen of direct aan de slag? Wij staan klaar voor je.