Wat we doen

Begeleiden

Wij helpen kinderen zich in de juiste richting te ontwikkelen. Dat doen we door middel van het aanbieden van teamtrajecten aan pedagogische medewerkers in de kinderopvang en het onderwijs, maar we bieden ook ondersteuning aan individuele kinderen in jullie groep. Daarbij staat jullie hulpvraag voor ons centraal. Uiteindelijk is ons doel om het kind te leren zich staande te houden in zijn omgeving. Onze ervaring leert dat als we vroeg kunnen bijsturen, er meestal kortdurende, effectieve hulp mogelijk is. Zo bereiken we een optimale afstemming in het belang van de ontwikkeling van het kind.

Begeleiding aan professionals in kinderopvang en onderbouw van het basisonderwijs.

We leren jullie als team samen in- en uit te zoomen op de ontwikkeling van jullie kinderen. Hierbij gaan we uit van het hart van de ontwikkeling: zelfvertrouwen hebben, emotioneel vrij voelen en nieuwsgierig zijn. Daarbij kijken we naar het kind zelf én naar zijn omgeving: welke activiteiten kunnen we aanbieden om kinderen zo optimaal mogelijk in ontwikkeling te brengen?

Wij bieden workshops aan die jullie hele team in beweging zet. We gaan uit van de wet IKK, die vraagt dat er inzicht is in de ontwikkeling van het kind en mogelijke belemmeringen opgemerkt worden. Wat is een goed verlopende ontwikkeling? Welke aspecten zijn belangrijk?

Er is een starterspakket met drie workshops over het hart van de ontwikkeling. Willen jullie meer? Dan bieden we verschillende mogelijkheden tot verdieping aan. Hierbij gaan we verder in op de belangrijkste aspecten in de ontwikkeling van jullie kinderen: taal, spel en thematisch werken. Dit kan in combinatie met coaching op de werkvloer. Door middel van voordoen-samendoen-nadoen-zelf doen helpen we de teamleden snel op weg. Zijn er vragen met betrekking tot individuele begeleiding van een kind, dan kijken we hier samen naar en begeleiden we jullie, het kind en zijn ouders met deze hulpvraag.

We werken vraaggestuurd: in een gratis intakegesprek verkennen we jullie hulpvraag. Dan maken we een pakket op maat; gericht op jullie team, afgestemd op jullie omgeving, materialen en kinderen. Zo passen we onze werkwijze helemaal aan jullie aan!

Dit zeggen anderen teams over onze workshops:

  • Mijn eigen hart is geopend!
  • Zeer inspirerend en meteen toepasbaar op de werkvloer
  • Fijne combinatie tussen theorie en praktijk
  • Ouders zien het enthousiasme van ons team groeien
  • De kinderen zijn een stuk rustiger, eigenlijk ben ik zelf ook veel rustiger

wat we ook doen

Leren

Soms gaat leren niet vanzelf. Remedial teaching is vakkundige hulp op maat voor leerlingen die vastlopen in hun leerproces. Wij sluiten aan bij het niveau van jouw kind en maken een plan op maat. Zo helpen we je kind om het plezier in leren terug te vinden.

Verder lezen

Gedrag

Soms laten kinderen gedrag zien waar je als ouder even geen antwoord op hebt. Je kind wordt bijvoorbeeld snel boos of slaapt slecht. Samen bekijken we het gedrag, en geven je inzicht in de emoties en gedachten die hieraan ten grondslag liggen.

Verder lezen

Vragen of direct aan de slag? Wij staan klaar voor je.