Aanbod

Bij Onderwijspraktijk Boeien hebben we een passie voor leren. Vaak gaat leren vanzelf, maar het kan soms ook even moeilijk zijn. Dan kan een steuntje in de rug fijn zijn. Wij zijn er voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar én hun ouders.

We geven Remedial Teaching en bijles in de volgende vakken: spelling, rekenen, technisch lezen, begrijpend lezen en taal. Bijles en Remedial Teaching is vrijgesteld van BTW.

Je kunt bij ons terecht voor:

Bijles:

Bijles sluit aan bij de lesstof op school van dat moment. We gaan extra oefenen.
De uitleg die op school gegeven is, herhalen we in een rustiger tempo, op een andere manier of met gebruik van materialen.

We gebruiken de talenten van je kind, zoals bewegen of tekenen, om succeservaringen te boeken. Daardoor gaan we stap voor stap vooruit en wordt leren weer leuk!

Remedial Teaching:

Is het probleem erg hardnekkig, of moeten we teruggrijpen op eerder behandelde leerstof? Dan vragen we gegevens op bij de leerkracht of doen zelf onderzoek, zodat we precies kunnen bepalen hoe je kind het beste geholpen wordt.

We maken een stappenplan en geven aan wat je thuis kunt doen om nog net dat beetje extra hulp te bieden. Aan het einde van de oefenperiode hebben we een gezamenlijke evaluatie en bekijken we welke doelen er al behaald zijn, of we het plan kunnen afsluiten of dat we samen nog verder willen werken samen.

‘Ik leer leren’-training:

Bij Onderwijspraktijk Boeien bieden we een aantal keren per jaar deze ‘Ik-leer-leren’- training aan. Deze training leert kinderen welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren.

Deze training is bedoeld voor kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool en de brugklas en wordt in kleine groepjes van 5 of 6 kinderen (of op aanvraag individueel) gegeven.

Alle aspecten van leren komen hierbij aan bod:

  • Leerstijl: Wat is je talent en hoe zet je dit effectief in
  • Leerstrategie: Wat is een slimme aanpak voor leerwerk, maakwerk en rekenwerk
  • Faalangst: Hoe ga je om met spanning en stress
  • Motivatie: Wat doe je met ‘geen zin’ en saaie lessen
  • Plannen en organiseren

Voor meer informatie kijk je op www.ikleerleren.nl

Activiteiten

Regelmatig organiseren we cursussen, trainingen of andere activiteiten. Klik hier om de activiteiten te bekijken.

Aan de slag

Samen met jou ontrafel ik het probleem en gaan we stap voor stap aan de slag. Door kleine stapjes, met wat extra tijd of een andere manier van uitleggen, ervaart je kind iedere keer een klein succes. Deze succeservaringen leiden uiteindelijk tot motivatie en inzicht en zo naar de oplossing van het probleem.

Neem contact op